مکان های دیدنی کوهپایه اصفهان باعث شدند که در سال های اخیر این شهر مورد توجه گردشگران زیادی قرار بگیرد. شهر تاریخی کوهپایه که در فاصله ۷۰ کیلومتری از شرق شهر اصفهان قرار دارد، از نظر تاریخی دارای قدمت زیادی است و از طرفی روستاهای اطراف آن نیز دارای مکان های دیدنی زیادی هستند. یکی دیگر از مواردی که باعث محبوب تر شدن شهر کوهپایه برای گردشگران شده، طبیعت زیبا و چهار فصل آن است.
مکان های دیدنی کوهپایه اصفهان
شهر کوهپایه اصفهان یکی از قدیمی ترین و پهناورترین مناطق استان اصفهان می باشد که در کنار کویر مرکزی ایران واقع شده است، بخش شمالی این شهر با شهرستان های میمه، برخوار و اردستان همجوار است و بخش جنوبی این شهر با بخش های جلگه و بن رود اصفهان در همسایگی می باشد. قسمت غربی کوهپایه به مرکز استان اصفهان و شرق آن به شهرستان نایین و استان یزد می رسد. این شهر با اختصاص دادن ۲۰ درصد از مساحت کل استان اصفهان به عنوان یکی از پهناورترین شهرستان های این استان شناخته می شود. در قسمت های مختلف شهر کوهپایه انواع مشاغل صنایع دستی، دامداری، کشاورزی و خدماتی اداری وجود دارند. در ضمن این منطقه با داشتن چندین نقطه صنعتی و بیش از صد کارخانه فعال به عنوان یکی از مناطق صنعتی استان اصفهان به حساب می آید. در ادامه مکان های دیدنی کوهپایه اصفهان را خدمت شما معرفی می کنیم.
جاذبه های گردشگری کوهپایه اصفهان
شرایط جغرافیایی این شهر به گونه ای است که شما میتوانید جاذبههای طبیعی متنوعی را در کنار هم ببینید و قطعا از دیدن این همه زیبایی در کنار هم شگفت زده خواهید شد. در ادامه این مطلب از اصفهان ویزیت قصد داریم که شما را با شهر کوهپایه آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید.
دهکده توریستی سنتی ماهان
دهکده توریستی سنتی و ارگانیک ماهان یک منطقه تفریحی بسیار زیبا با جاذبه های طبیعی بکر در منطقه کوهستانی می باشد که در نزدیکی روستای زفره واقع شده است. طبیعت منطقه به گونه ای است که تا به حال مشابه با آن را در هیچ کجای کشورمان ندیده اید و با رفتن به این منطقه تفریحی که در میان کوه های کرکس واقع شده، می توانید از طبیعت سرسبز و بسیار زیبا، مزارع حاصل خیز و چشمه های طبیعی در این منطقه دیدن کنید. امکاناتی که در دهکده سنتی ماهان در اختیار مسافران قرار میگیرند عبارتند از:
- وسایل بازی برای کودکان
- رستوران سنتی
- شربت خانه و کافی شاپ دارای انواع دمنوش و چای هیزمی
- سرویس های غذایی صبحانه ناهار و شام در مکانی زیبا و آلاچیق های چوبی
- آفرود سواری، الاغ سواری، شتر سواری و اسب سواری
- سوئیت های سنتی بسیار دلنشین با کرسی برای مسافرانی که فصل زمستان به این منطقه می آیند.
روستای علون آباد
روستای علون آباد که در فاصله ۱۴ کیلومتری از شهر کوهپایه قرار گرفته، در زمان های قدیم و توسط بزرگان و خان های آن زمان پایه گذاری شده و گفته می شود این مکان حکم تفریحگاه ییلاقی را برای آن ها داشته است. این روستا در ارتفاع بالاتری از شهر کوهپایه قرار دارد و به همین دلیل در فصلهای بهار و تابستان دارای آب و هوای به مراتب بهتری است. در این روستا خانه های تاریخی بسیار زیاد و مجللی می بینید که دارای معماری های بسیار جالبی هستند و هر کدام از آنها متعلق به یکی از بزرگان زمان قدیم در این مناطق بوده است. همچنین فضای بسیار زیبا و مناظر بکر ای که در اطراف این روستا می بینید برای شما بسیار دلنشین خواهند بود. در صورتی که میخواهید یک روستای زیبا با خانه های قدیمی و طبیعتی زیبا در مرکز ایران ببینید به شما پیشنهاد می کنیم که روستای علون آباد را از دست ندهید.
روستای تینجان کوهپایه
روستای تینجان که یکی دیگر از روستاهای واقع در دهستان جبل میباشد، حدود ۱۲ کیلومتر شهر کوهپایه فاصله دارد. نام این روستا در زبان محاوره ای اهالی این منطقه تینگون است، البته باید در نظر داشت که عدهای به دلیل وجود مرقد امامزاده شاه ناصر به این روستا شاه ناصر هم گفته میشود. در این روستا ۵۴ خانواده زندگی می کنند و جمعیت کل این روستا ۱۵۰ نفر است. شغل بیشتر مردم این روستا دامداری، باغداری و کشاورزی می باشد. در این روستا محصولاتی مانند آلبالو، بادام، گردو، سیب زمینی، عدس، لوبیا، جو، نمود و گندم کشت می شود و مردم بومی منطقه با فروش این محصولات امرار معاش می کنند. این روستا تمام امکانات رفاهی لازم برای گردشگران را دارد و در صورتی که دوست دارید یک منطقه روستایی زیبا و بکر ببینید به شما پیشنهاد میدهیم که حتماً از روستای تینجان دیدن کنید.
روستای امامزاده قاسم
روستای امامزاده قاسم یکی از روستاهای تاریخی در منطقه کوهپایه میباشد که مقبره امامزاده لازم التعظیم، فرزند امام کاظم علیه السلام در آن جا قرار دارد. وجود این امامزاده در روستا باعث شده که افرادی که به این امامزاده اعتقاد دارند هر سال از آن دیدن کنند. البته باید در نظر داشته باشید که دیدنیهای این روستا به امامزاده ختم می شود و شما می توانید مکان های باستانی زیادی مانند آسیاب قدیمی، بنای یخچال، قنات، مسجد جامع، برجهای نگهبانی و آب انبار باستانی را در این منطقه ببینید. در ضمن طبیعت این روستا بسیار دیدنی است و مزارع سرسبز و باغات زیبا مناظر بسیار دلنشینی را در اختیار شما قرار می دهند.
روستای فشارک کوهپایه
روستای فشارک کوهپایه حدود ۱۰۰ نفر جمعیت ثابت دارد و صد البته باید در نظر داشته باشید مانند سایر روستاهای ایران، کم شدن جمعیت این روستا به دلیل مهاجرت بیشتر افراد به شهر بوده است و از طرفی احداث کارخانه های مختلف در اطراف این منطقه باعث شده است که بسیاری از جوانان رو به کارهای امن تر مانند کار در کارخانه ها بروند. یکی از مکان های مقدس برای مردم این روستا امام زاده احمد است که گفته میشود از نوادگان امام موسی بن جعفر می باشد. آب و هوای این روستا کوهستانی و معتدل است و خاک حاصلخیز آن باعث شده که مردم ساکن در آن به فعالیت هایی مانند دامداری و کشاورزی روی بیاورند. در صورتی که دوست داشته باشید فرهنگ بومی مردم روستایی در قسمتهای مرکزی ایران را ببینید این منطقه گزینه بسیار خوبی برای شما خواهد بود.
روستای کردآباد کوهپایه
روستای کردآباد کوهپایه یکی از قدیمی ترین روستاها در بخش کوهپایه میباشد که به گفته مردم محلی آغاز پیدایش این روستا به زمان مهاجرت اقوام کرد به این منطقه باز میگردد. بخش ورودی این روستا که امروز تقریباً خراب شده اشک نام دارد و گفته می شود که چاه ها و قنات های حفر شده در این منطقه، در زمان اشکانیان احداث شده است. این روستا که در دهستان جبل قرار دارد دارای قدمت بسیار زیادی می باشد و در صورتی که بخواهید از مرکز استان اصفهان به این روستا بیایید باید ۸۰ کیلومتر مسیر را طی کنید. این روزها روستای کرد آباد حدود 100 نفر جمعیت دارد که به شغل هایی مانند باغداری و کشاورزی مشغول هستند و محصولاتی مانند زردآلو، گردو، بادام، عدس، لوبیا، نخود جو و گندم کشت می کنند.
روستای جزه کوهپایه
روستای جزه کوهپایه یکی دیگر از روستاهای دهستان جبل می باشد. از آنجایی که این روستا در حاشیه کویر واقع شده و دارای آب و هوای خشک است. بر اساس برخی از اسناد و مدارک گفته میشود که پیشینه این روستا به دوران زرتشتیان قبل از اسلام باز میگردد. یکی از آثار تاریخی که در این روستا می توانید از آن دیدن کنید مسجد جامع جذب می باشد که در محله گاره کنار قرار دارد و در دوران صفویه ساخته شده، جالب است بدانید که ساختمان این روستا هنوز هم سالم است و اهالی جزه از آن استفاده می کنند. یکی از مکان های مذهبی واقع در این روستا امامزاده سلطان سید محمود است که گفته میشود از نوادگان امام موسی کاظم علیه السلام میباشد. در ضمن در این روستا آثار تاریخی مختلف دیگری نیز وجود دارند که عبارتند از: آب انبار خوید، آب انبار کالعباس، آب انبار سلطان محمود و آب انبار امامزاده؛ این آثار باستانی دیدنی مکان های بسیار جالبی هستند که همیشه برای طرفداران فرهنگ بومی ایران زیبا و دیدنی می باشند.
روستای تودشک کوهپایه
روستای تودشک کوهپایه در سال ۱۳۸۰ از به هم پیوستن روستاهای انگرود، قندی، مزرعه کهنه، مزرعه نو، رجان، صادق آباد، تودشکچوئیه و تودشک به وجود آمد. یکی از نکات بسیار جالبی که در خصوص این روستا باید بدانید این است که تقریبا میتوان گفت در مرکزی ترین نقطه کشور ایران واقع شده و در آن شاهد قرار گرفتن فرهنگ ها و آداب و رسوم مختلف در کنار هم می باشیم. با بررسی هایی که بر روی ساختار معماری منطقه، سبک زندگی مردم و گویش آنها انجام شده می توانیم به این نتیجه برسیم که پیشینه این روستا به زمان قبل از میلاد باز می گردد. در ضمن جالب است بدانید که گفته میشود پدر خواجه حافظ شیرازی شاعر معروف و نامدار کشورمان اهل این روستا بوده و از آنجایی که به تجارت مشغول بوده، در شیراز که در آن زمان شهر بزرگتری بود ساکن می شود.